Výtěžek 13. benefičního koncertu Nadačního fondu Kalich pro Hospic sv. Štěpána byl rekordní

Celkem 320 tisíc korun. Naprosto rekordní výtěžek pro Hospic sv. Štěpána přinesl letošní benefiční koncert Nadačního fondu Kalich. Z rukou předsedy správní rady fondu Alexandra Vondry a člena správní rady a senátora Ladislava Chlupáče je v úterý 11. června převzala ředitelka hospice Monika Marková. Stalo se tak v závěru 13. ročníku benefičního koncertu, na kterém tentokráte vystoupilo smyčcové trio INFLAGRANTI společně s Josefem Vojtkem.

„Je to úžasný výsledek, za který opravdu moc všem děkujeme,“ neskrývala radost ředitelka. Výsledná částka se přitom neskládala pouze z výtěžku ze vstupného. Více než 30 tisíc korun vhodili návštěvníci koncertu do pokladničky, 50 tisíc korun věnoval hospici přítomný biskup Stanislav Přibyl, stejnou částku přidal i Alexandr Vondra.

„Myšlenka propojit kvalitní kulturní zážitek s finanční podporou tohoto kvalitně vedeného zařízení se i letos osvědčila. Atmosféra byla díky účinkujícím i divákům neskutečná,“ zhodnotil akci Alexandr Vondra. Ten zároveň poděkoval městu Litoměřice za to, že i letos udělilo akci grant, a církvi za možnost uspořádat koncert na Dómském náměstí, kde se před osmi stoletími začala psát historie Litoměřic.